2012. február 14., kedd

Nagy szavak nélkül.........

Avagy fogyj le egyszerűen.

Nem gyorsan, mert az nem jó az egészségednek és a bőrödnek sem. Ha mindig éhes vagy, akkor rosszkedvű leszel, és nem leszel kitartó, mert a környezeted nem fog motiválni ( mert legyünk őszinték, egy morcos emberrel nem könnyű együtt élni, együtt dolgozni ). Magamról tudom, hogy amikor azt vettem a fejembe, hogy csak ennyit, meg annyit eszem, máson se járt az eszem, mint,hogy mit kellene enni. Még olyan étel is eszembe jutott, ami máskor soha, pedig nem központi kérdés nálam az evés. Próbáltam, fogyókúrás turmixot is. Nekem személy szerint, hiányzott, maga az evés ténye. Nem tudom Te is így vagy-e vele?( szerintem igen :) ).
Tudjuk,hogy minden kornak meg van a maga sajátossága, jó és rossz oldala. Biztos vagyok benne, hogy minden időben szerettek volna az emberek szépek, egészségesek és fiatalok maradni. Ma is így van ez. A mondás úgy tartja, hogy: mindenki annyi idős amennyinek érzi magát, de van egy másik mondásunk is, miszerint: a szépségért meg kell szenvedni.Sajnos a kor előrehaladtával egyre inkább érzed ezt. Szerencsére azért nem reménytelen a helyzet. Sokat tehetsz magadért, ha jobban odafigyelsz magadra.
Ha a kilók szempontjából nézzük a dolgokat, akkor látjuk, hogy a mérleg mutatóját egyre nehezebb kordában tartani. Hiába eszel egyre kisebb adagokat, nem eszel édességet, nasira gondolni se mersz.
40 éves kortól a szervezeted számos változáson megy át. Hormonális és egyéb változások jönnek és még a sejtjeid is lassabban növekednek. Ezek természetes folyamatok, meg kell tanulni, kordában uralni őket. Néha előfordul, hogy az anyagcsere tekintetében valami nem működik jól, és lehet,hogy valamilyen alap betegséget is kezelni kell esetleg, annak érdekében,hogy a fogyókúra kifejthesse a hatását.

Amire érdemes odafigyelned:
  • Ismerd meg tested bioritmusát,
  • Gondold át az étkezési szokásaidat,
  • Tartsd kordában az édességek iránti vágyaidat,
  • Táplálkozz tápanyagban gazdagon,
  • Időzítsd az étkezéseket a szervezeted bioritmusához,
  • Csapd be az anyagcserédet,
  • Ne felejtsd el, az izmok szövetségesek a fogyókúrában,
  • Felejtsd el a fogyókúrázást,
  • Szerintem a legfontosabb: a lassú, reális, az életmódodhoz illő változás......,
Hogy, mindezt, hogyan tudod felhasználni a saját életedben, arról a következő blogbejegyzésben írok.

Az élet olyan, amilyennek az ember alakítja, függetlenül attól, hogy a sors hová vetette, a logika és a szabad akarat azt jelentette, hogy bármit kihozhatott belőle, amit csak akart.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Te mit gondolsz erről?