2012. február 6., hétfő

Van élet a negyedik X után is......... II.


 Ha túl vagy a negyedik X-en, az egészséges életmód, és megfelelő táplálkozás nagyon fontos. Nem fiatalság mánia az, ha arra törekszünk, hogy egészségesen, testileg és szellemileg fitten éljük életünket. A tudósok háromféle tulajdonsággal jellemzik az ember életkorát:
  • kronológiai kor,
  • biológiai kor,
  • lélektani kor.
  1. A kronológiai életkor a születésünk időpontjából következik. Ennek a kornak van a legkisebb szerepe abban, hogyan nézünk ki, és miként működik a szervezetünk.
  2. A biológiai életkor- az öregedés kulcsa, ami attól függ, miként működik élettani rendszerünk. Ebből a korból állapítható meg az öregedés mértéke, az öregedés biológiai jeleinek függvényében. 
  3. Lélektani életkor- attól függ, hogy milyen öregnek érezzük magunkat.                                                   ( 40 körül még egyáltalán nem :))  
Bár éveink múlását nem állíthatjuk meg, a biológiai-pszichológiai öregedést lelassíthatjuk, visszafordíthatjuk. Ha beletörődünk abba, hogy kronológiai korunknak megfelelően, az elavult társadalmi elvárásoknak megfelelően éljünk, akkor az idő előre haladtával szellemi és fizikai teljesítő képességünk csökkenni fog. Ha ellenben a saját elvárásainknak megfelelően képesek vagyunk magunkat motiválni, önmagunkban bízva tudatosítjuk, hogy fiatalosan, aktívan éljünk, akkor biztosan ebben az élményben lesz részünk.

40 felett kötelező

Hogy megakadályozzuk mindazon tünetek kialakulását, amelyek testünk öregedését jelzik, megfelelően kell táplálkoznunk. Minél gyakrabban kell olyan ételeket, italokat fogyasztanunk amelyek bővelkednek vitaminokban, antioxidánsokban, ásványi anyagokban, nyomelemekben.
Melyek ezek? Például a következők:
  • Dió
  • szardínia, hering, tonhal, lazac, tej és tejtermékek
  • Citromos víz
  • Fahéj
  • Chili paprika

 Anyukám mindig azt mondja, hogy 40 éves korod után onnan tudod,hogy még élsz, hogy reggel amikor felkelsz fáj valamid. Én mindig jókat nevetek ezen... Mi a véleményed, szerinted igaza lehet.....?







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Te mit gondolsz erről?