2012. február 9., csütörtök

Vitaminok amikre feltétlenül szükséged van!

  • C-vitamin:  Mivel a szervezeted nem képes előállítani, így mindenképpen pótlásra szorul. Természetes forrásai a citrusfélék gyümölcsei, a bogyós termések, a zöld és leveles főzelékfélék, paprika, paradicsom, savanyú káposzta. Döntő szerepet játszik a kollagén képződésében, a fogíny a vérerek, a csontok és a fogak megújulásában. Elősegíti a szervezetben a vas felszívódását. Erőteljes antioxidáns hatású.
  • E-vitamin: Erélyes antioxidáns hatású, meggátolja a telítetlen zsírok, az A-vitamin, a szelén, valamint a C-vitamin oxidációját a szervezetben. Fokozza az A-vitamin hatását. Aki E-vitamint szed, hosszabb ideig megőrzi fiatalságát, mert késlelteti az oxidáció miatt bekövetkező öregedést.Megelőzi a ráncok kialakulását. Természetes forrásai a búzacsíra, növényi olajok, brokkoli, kelbimbó, spenót, teljes gabonamagvak, tojás, dió.
  • Béta-karotin: Az anyagcsere- folyamataidat gyorsítja, és megóvja a bőrödet a káros sugárzástól. Természetes forrásai a sárgarépa, sárgabarack, őszibarack, paradicsom.
  • Szelén: Az E-vitamin és a szelén szinergísta hatásúak. Ez azt jelenti, hogy együttesen erősebb a hatásuk, mint külön-külön. Mind az E-vitamin, mind a szelén antioxidánsok, lassítják a szövetek öregedését. A szelén enyhíti a menopauzában fellépő hőhullámokat és a rossz közérzetet. Természetes forrásai korpa, tonhal, hagyma, paradicsom, brokkoli, halak, csirkehús.


Mivel  a Ganoderma gomba által tartalmazott kétszázféle vitamin, ásványi anyag nagy része antioxidáns, a szervezetre igen kedvező hatású. Ha napi egy pohár Gano teát iszol, nagyon sokat teszel az egészségedért.

 Ganoderma


Te melyik megoldást választod? Figyelsz arra, hogy egészségesen táplálkozz, vagy inkább a vitaminkészítményeket részesíted előnyben az egészséged megőrzése érdekében? 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Te mit gondolsz erről?